Blijf op de hoogte!

Bouw nieuwe werkplaats vordert...

Na een jaar, waarbij de inkoopprijzen van grond- en bouwstoffen te duur werden, is de bouw van de nieuwe werkplaats weer opgepakt. 

In hoog tempo is er meer dan 400 ton staal aangeleverd en is de constructie omhoog gezet. Inmiddels is de bouwer gestart met het hangen van de mooie, geïsoleerde panelen en het leggen van de dakplaten. De planning is rond de zomer wind en waterdicht te zijn en rond de winter inrichting klaar en verhuizen maar!

De indeling van de werkplaats is een gescheiden plaats voor de constructie, een machinewerkplaats, in het midden van het gebouw twee verdiepingen magazijn met een goederenlift en aan de andere zijde de werkplaats voor de recycling.

01-04-2024

klik hier om afbeelding toe te voegen

De nieuwe Fendt 930 bij Damsteegt

Op vrijdag 15 september is de eerste Fendt 930 Gen7 opgehaald bij Van Iperen BV. De eerste van de drie nieuwe Fendt trekkers bij Damsteegt. Deze trekker kan in combinatie met verschillende materialen worden ingezet, bijvoorbeeld een kipper of waterwagen. Het is een gigantisch mooie trekker met een Stage V motor. Zowel in de cabine als erbuiten is het lekker stil. 

Naast de nieuwe trekkers hebben we ook een Fendt refurbished. De Fendt 930 is opgeknapt en een nieuwe look met zwarte velgen. Huur trekkers en kippers of een trekker met kipper, 2-asser of 3-asser bij G.M. Damsteegt bv.

20-09-2023

klik hier om afbeelding toe te voegen

Damsteegt investeert in nieuwe recyclingmachines

Pols uit Zuidland heeft een tweede Doppstadt Inventhor 9 afgeleverd, nadat de eerste eerder dit jaar zijn weg naar Damsteegt wist te vinden. Damsteegt, net als Pols 100% familiebedrijf, is verhuurspecialist van machines in de grond-, weg- en waterbouw, recycling en zuigtechniek. De Inventhor 9 is de grootste mobiele verkleiner van Doppstadt. Damsteegt heeft gekozen voor een Inventhor 9 op een rupsonderstel, waardoor de machine op elk terrein eenvoudig te verplaatsen en positioneren is. (nieuwsberichtje van Pols)

Pon Cat heeft een aantal mobiele trommelzeven van het type Komptech Nemus 620 geleverd en een aantal langzaamdraaiende verkleiners / shredders van het type Komptech Crambo 6200 beide met stage V motoren. 

Wij zijn staan weer klaar om de klanten met nieuwe, efficiënte en gebruiksvriendelijke machines te bedienen. Om van uw rest / afvalproduct weer een grondstof te maken.

20 oktober 2022

klik hier om afbeelding toe te voegen

Pontonboulevard met een interactief kunstwerk op de Floriade Almere 2022

De pontonboulevard in elkaar gezet met onze nieuwe gecertificeerde INCRADIFLOAT koppelpontons maakt onderdeel uit van de Zeegroene Loper. Deze leidt van het station Almere naar de Esplanade en hiermee tot in het Weerwater. De loper staat symbool voor de ontstaansgeschiedenis van Almere. Waar nu mensen wonen en werken, was vroeger water. De pontons zijn met de INCRADILOCK koppeling veilig en goed gekoppeld. Het publiek kan de waterbron van dichtbij bewonderen door de pontonboulevard op te lopen. Informatie over deze INCRADIFLOAT pontons kunt u vinden op de website onder "waterwerken".

29 mei 2022

klik hier om afbeelding toe te voegen

Eerste paal voor de nieuwe werkplaats

Wout Sterk heeft de eerste paal geslagen op 14 februari 2022! Omringd door onze medewerkers van de werkplaatsen voor de bedrijfswagens, de recyclingmachines en al het werkmaterieel voor de GWW, de medewerkers van planning, organisatie en kantoor.


De grond-, water- en wegenbouw sector, de “infrasector”, staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Ondanks de problematiek en maatregelen rondom CO2, stikstof, PFAS, elektrificeren en de uitbreiding van de ZERO emissie zones, zetten wij toch de stap om door te gaan. Onze sector, de verhuur van machines in de grond-, weg-, waterbouw, recycling en zuigtechniek, is de basis om de projecten van de overheid, land en klant te realiseren.


Onderhoud aan machines blijft altijd bestaan. In onze werkplaatsen kunnen wij nog extra handen gebruiken. Heb je wat met techniek en wil je daarin doorgroeien, start dan bij ons als assistent of helpende monteur. G.M. Damsteegt B.V. is ook een erkend leerbedrijf. Wil jij monteur worden en zoek je een bedrijf om stage te lopen. Neem dan contact met ons op, stuur een mail naar info@gmdamsteegt.nl. Voor een lasser en of plaatwerker hebben wij ook een vacature bij de werkplaats van de recyclingmachines.

14 februari 2022

klik hier om afbeelding toe te voegen

Medewerkers van het eerste uur, vieren hun 
25-jarig JUBILEUM

Vandaag maandag 1 maart 2021 is het FEEST! Leo de Heus is 25 jaar werkzaam bij G.M. Damsteegt BV. Goed nieuws, een mijlpaal is bereikt.
Leo is als ambitieuze twintiger begonnen in het grond- en graafwerk. Niet alleen voor Leo, maar ook voor het bedrijf waren het in 1996 de "begin" of opstart jaren. Er volgde in snel tempo een bizarre groei en ontwikkeling! Er kwamen mensen, machines en auto’s bij. De verhuurvloot breidde zich uit, en de vraag naar "projecten uitvoeren" groeide ook. 

Leo stapte mee op de trein en begon als handwerker / midigraver machinist op een Kubota KX161. Later hield hij zich steeds meer bezig met projecten en calculeren, maar ook met de nieuwe markt, onder andere 3D GPS en de herontwikkeling bedrijventerrein van “Damsteegt”! Hij doet waar hij goed in is! Leo is een harde werker, toegewijd en een echte “1000 poot”.  We zijn trots en  dankbaar voor zijn inzet de afgelopen 25 jaar, nogmaals van HARTE GEFELICITEERD met dit zilveren jubileum!

01-03-2021

klik hier om afbeelding toe te voegen

Nederland zet zich schrap voor sneeuwstorm 

 Nederland zet zich schrap voor een sneeuwstorm in februari 2021! Wij hebben schuif - veeg en strooi materieel om uw bedrijventerrein of oprit of sportveld sneeuwvrij te maken. GLADHEIDBESTRIJDING, SNEEUW SCHUIVEN of bij invallende DOOI de SNEEUWMODDER SCHUIVEN EN VEGEN, neem dan contact op met Damsteegt Oud-Alblas en u heeft weer schone wegen!

06-02-2021

klik hier om afbeelding toe te voegen

We zijn weer aan het maïs hakselen onder natte omstandigheden... 

De nieuwe rupshakselaar in actie. Een tweedehands Claas Jaguar 940 van vijf jaar oud met weinig draaiuren, heeft de vorige rupshakselaar, een Claas Jaguar 840 bouwjaar 1998 vervangen. Ook deze Claas 940 staat weer op een rupsonderstel. Met de nieuwe hakselaar gaat de capaciteit omhoog van 6 naar 8 rijen. Omdat de nieuwe hakselaar langer is dan de oude, is de gewichtsverdeling verbetert.

09-10-2020

klik hier om afbeelding toe te voegen

Het 3-tal is compleet!

Damsteegt presenteert de derde en laatste levering van de Scania R520 V8 oprijwagen. Het 3-tal is compleet! In oktober '19 de Scania met autolaadkraan, in maart '20 de Scania trekker met broshuis dieplader en dan nu de complete Scania oprijwagen vaak in combinatie met een getrokken Broshuis 4-assige SEMI dieplader. Chauffeur Juliën is vanmorgen al weer super vroeg begonnen om al het materieel weer te verzetten!

3-6-2020

klik hier om afbeelding toe te voegen

Te huur loods, terrein of water in Werkendam

Te huur voor ondernemers en schippers, uit alle delen van het land, een unieke en ideale locatie voor opslag, kantoor en / of watergebonden kavel.  Op een locatie Steurgat 1 in Werkendam hebben we te huur een verhard bedrijfsterrein, met daarop gesitueerd diverse bedrijfsruimten, een kantoor en kantineruimte en een eigen haven met kade. Het terrein is omheind en voorzien van elektrische schuifpoort. 
De locatie is goed bereikbaar vanaf rijksweg A27 met auto en vrachtauto. Het terrein leent zich uitstekend voor het opslaan van en onderhoud aan drijvend materiaal. Vanaf de locatie kan je via het water naar de Nieuwe Merwede komen, via de Biesboschsluis.

16-04-2020

klik hier om afbeelding toe te voegen

Nieuwe Scania 

De aflevering van de tweede Scania van de serie van drie is gekomen! Pieter Damsteegt mocht hem maandag 9 maart 2020 in gebruik nemen in combinatie met de Broshuis dieplader. Met deze strakke combinatie kan hij weer veel werkmaterieel verzetten, maar ook een transport voor de klant kan worden uitgevoerd. Deze Scania R-serie met 520 PK en een V8 is een topper voor de chauffeur en de zware vrachten. De Scania motoren staan bekend om hun brandstofefficiëntie. Door verbeteringen hebben ze een lager motortoerental en een vermindering van het brandstofverbruik met 3%. Met de aanschaf van deze euro 6, stoten we veel minder stikstofoxiden uit en kunnen we schoon door Nederland toeren.

12-3-2020

klik hier om afbeelding toe te voegen

Adres

Westeinde 46 

2969 BM Oud-Alblas

Telefoon

31(0)184 692767